Omgaan met uw Meerderjarige Kinderen tijdens Scheiding

Het maakt niet uit of je een echtscheiding krijgt als je kinderen drie of dertig zijn, het zijn nog steeds je kinderen. “Grijze echtscheiding, of echtscheiding tussen oudere paren, stijgt de afgelopen jaren, met meer dan 40 procent van de paren van 50 jaar en ouder vragen een echtscheiding aan in de Verenigde Staten. Maar wat gebeurt er als je kinderen volwassen zijn en volledig op de hoogte van de situatie? Naarmate oudere echtparen regelmatiger scheiden, wordt de vraag prominenter.

Volgens Stephen Vertucci, een advocaat met ervaring in grijze echtscheiding en de effecten die het heeft op een volwassen gezin, ziet hij oudere paren scheiden om tal van redenen, zoals afname van de kwaliteit van het huwelijk, leeftijd, eentonigheid, financiën en intimiteit. Echtscheiding veroorzaakt stress op de hele gezinseenheid en kan liefhebbende familieleden tegen elkaar uitspelen. Als je scheidt van je partner met volwassen kinderen, is om het volgende in acht te nemen.

Praat als ouder niet slecht over je ex
Volwassen kinderen zijn uiteraard zeer goed op de hoogte van de situatie. Opgroeien met beide ouders is een luxe die veel kinderen niet hebben deze dagen en ze hebben waarschijnlijk een liefdevolle relatie met jullie beiden. De andere ouder in een slecht daglicht zetten, of het nu gaat om hun nieuwe belangrijke gesprekspartner of iets anders, het kan de relatie die je met je kinderen hebt bederven.

Als je de andere ouder slecht in de mond neemt bij je volwassen kind, kan dit ertoe leiden dat ze zich tegen je kunnen keren, vooral als ze even dicht bij de andere ouder zijn. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat ze zich ongemakkelijk om je heen voelen en het kan je relatie met hen gemakkelijk beschadigen.

Plaats de kinderen er niet tussenin
Of je kinderen nu schoolplichtig of meerderjarig zijn, je mag ze nooit midden in je echtscheiding plaatsen. Coöperatief ouderschap kan moeilijk zijn, vooral als de echtscheiding wordt veroorzaakt door ontrouw, financiële onverantwoordelijkheid, of een andere soortgelijke situatie. Hoewel, het terzijde schuiven van uw verschillen en geschillen als het gaat om je kinderen, kan het beste zijn voor hun leven, en uw relatie met hen.

Gecertificeerd opvoedingscoördinator en auteur Spirit, vertelt gescheiden moeders, “Er zijn momenten waarop deze ruzie overslaat op de ouder-kind relatie, die bekend staat als ‘Echtscheidingsmisbruik’. Dit soort emotioneel misbruik kan ernstige schade toebrengen aan de ouder-kind relatie. Voorbeelden van misbruik van echtscheiding zijn het maken van negatieve opmerkingen over de andere ouder, het gebruiken van je kind om berichten over te brengen naar de andere ouder, het onderbreken van de tijd van je kind met de onenigheid met de andere ouder, en nog veel meer.

Overtuig jezelf niet van de details
Jongere kinderen zijn meestal gespaard van de details van een echtscheiding, maar volwassen kinderen zijn meestal overgeleverd aan de scheiding van hun ouders en dating situaties. Overdragen met uw kinderen legt onnodige stress op hen, en kan hen uiterst ongemakkelijk maken als de details te persoonlijk worden. Het is heel belangrijk om te onthouden dat je kinderen niet je therapeuten zijn – ze maken ook een moeilijke tijd door. Overdracht met volwassen kinderen kan leiden tot wrok tegen je, en zelfs schuld of woede.

Het omarmen van gezonde grenzen met je kinderen kan de overgang naar een twee-huishoudelijk gezin vergemakkelijken. Hoe oud je kinderen ook zijn, de meesten zijn nooit klaar om de intieme details van het romantische leven van hun ouders te horen en geen enkel kind wil dat een ouder ontmoedigende details over hun scheiding bespreekt. Vrienden, therapeuten of advocaten de kleinste details geven is de beste manier om je kinderen niet te veel last op te dragen.

DINGEN DIE U KUNT DOEN OM EEN GEZOND GEZIN NA DE SCHEIDING OP TE BOUWEN
Omarm gezonde grenzen. Dit kan niet genoeg worden gezegd – vermijd het delen of overbrengen van intieme details van de echtscheiding. Kinderen, hoe oud ze ook zijn, willen geen verontrustend nieuws horen over de relatie tussen hun ouders.
Wees respectvol ten opzichte van de andere ouder. Jij en je echtgenoot moeten elkaar respecteren, in ieder geval voor jullie kinderen.
Zoek ondersteuning van buiten het gezin. Als u de behoefte voelt om te luchten of dingen uit je hoofd te krijgen, ga dan naar een vriend of huur een therapeut in. Je kinderen hoeven niet je therapeut te zijn en te veel delen kan ervoor zorgen dat ze je boos maken.
Vergeet niet dat je kinderen weliswaar ouder zijn dan 18 jaar, maar dat het nog steeds kinderen zijn die getuige moeten zijn van de twee mensen die hen hebben grootgebracht. Het is belangrijk om te erkennen dat de gevoelens die je over de situatie hebt, ook de gevoelens kunnen zijn die je kinderen hebben.