Vreemde Thuisrituelen die je Geluk Daadwerkelijk kunnen Vergroten

Marie Kondo’s New York Times bestseller, “The Life-Changing Magic of Tidying Up“, belooft een gelukkiger, schoner, rommelvrij leven. Van de juiste manier om jeans op te vouwen tot kamerplanten te bedanken voor hun zuurstoftransformerende taken, Kondo’s magische filosofie tot organisatie is een beetje gek – maar het lijkt te werken. Bovendien is het uitgegroeid tot een cultureel fenomeen onder mensen over de hele wereld; ze vouwen hun broek in perfecte rechthoeken om een gelukkiger huishouden te creëren.

Wilt je jouw huis met een beetje geluk, zonder de helft van je garderobe weg te hoeven gooien en je overige truien als origami op te moeten vouwen? Er zijn een paar mystieke, ongebruikelijke manieren om de creatieve en positieve energie – en het persoonlijke geluk – door je huis te laten stromen.

SMUDDEREN
Smudderen is een inheems-Amerikaanse vorm van het opruimen van de energie in een ruimte. Energie, goed of slecht, kan na een tijdje stagneren in je huis. Sommigen geloven dat pech of negatieve gebeurtenissen in je huis zich voordoen als gevolg van energie in het huis (of rond een persoon) die metaforisch vast komt te zitten. Het smudderen impliceert het branden van gedroogde en verse kruiden zoals salie, ceder, lavendel, en jeneverbes en het toestaan van de rook om de slechte energie te verdrijven en ruimte schoon te maken. Het ritueel is diep geworteld in inheemse ceremonie. Daarom is het belangrijk voor de persoon die de ruimte schoonmaakt om een positieve en duidelijke intentie voor zich te hebben hoe ze willen dat hun leven verandert en wat ze wensen wat gebeurt met het huis na het roken.

 

Om het te proberen, begin met open deuren en ramen en een nette en opgeruimde woning. Let op: Het is super belangrijk om je ramen en deuren te openen voor in het geval dat je onnodig een brandalarm af wilt laten gaan. Steek een bundel gedroogde kruiden naar keuze aan met vuur en laat ze een beetje branden tot ze roken.

Blaas de vlam uit, en loop dan door de ruimte, zodat de rook om je heen begint te zweven en om elk hoekje van het huis te infiltreren. Het belangrijkste aspect van deze ceremonie is om te mediteren na de handeling van het zuiveren.

VERSPREID ETHERISCHE OLIËN
Ooit een yogastudio binnengelopen en meteen een gevoel van opluchting en focus gevoeld? Dat is waarschijnlijk voor een deel te danken aan de etherische oliën die veel studio’s gebruiken om een kalmerende sfeer te creëren. Net als bij de lokale yoga-studio kan het verspreiden van etherische oliën thuis de lucht zuiveren, de energie van een ruimte zuiveren en direct de stemming van iedereen in de ruimte beïnvloeden. Relatief goedkoop, vooral wanneer verspreid, en deze natuurlijke, chemisch-vrije geuren kunnen maanden in het huis hangen en laat een ruimte fris en helder achter.

Gebruik een diffuser thuis en speel rond met verschillende combinaties van etherische oliën tot je een recept ontdekt waar je van houdt; lavendel is ontspannend en geweldig voor het opruimen van negatieve energie; mirre zuivert de omgeving en energie; en eucalyptus kan depressie helpen verminderen en dient als emotionele reset.

KRISTALHELDERE ENERGIEGENEZING
Het plaatsen van kristallen in een ruimte kan de energie van een ruimte en degenen die deze bewonen beïnvloeden. De verdedigers van kristaltherapie geloven in de gunstige gevolgen van het plaatsen van kristallen in specifieke gebieden van het huis die betrekking hebben op onderwerpen zoals familie, rijkdom, liefde, en overvloed.

Kristalgenezers raden aan om hematiet te proberen om het huis te beschermen tegen negatieve energie en zwarte obsidiaan om negatieve trillingen te absorberen die anderen kunnen inbrengen. Wil je die liefdevolle gevoelens rechtstreeks bij je op de deur? Plaats een rozenkwartskristal in een gemeenschappelijke ruimte waar veel mensen samenkomen – dit lichtroze kristal brengt gevoelens van liefde en vreugde, waar het ook is.

FENG SHUI
Het idee achter feng shui heeft niets te maken met mystiek of magie. Feng shui komt voort uit hoe mensen omgaan met hun omgeving. De organisatie van een huis, kantoor en persoonlijke ruimte kan, hoe men omgaat met de wereld, sterk beïnvloeden. Feng shui beoefenaars geloven dat de ruimte waarin men leeft de energie van het individu nabootst – dus als een ruimte ongeorganiseerd, rommelig, of afgesloten is, kan de persoonlijkheid van de bewoner precies dat weerspiegelen.

Voor het beste resultaat begint u met een ruimte die vrij is van rommel en nutteloze spullen. Volgens de principes van feng shui heeft alles energie, dus omring jezelf alleen met items die positieve associaties hebben, en organiseer meubels zodat energie – en die van je gasten – vrij door het huis kunnen stromen.

Geloof het of niet, het veranderen van de energie in een huis kan relaties, emoties en vitaliteit transformeren. Probeer een van deze stemming-bevorderende huistips.