Uitleg over onze cacao ceremonie

Waar komen cacao ceremonies vandaan?

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Pure cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn voor mensen om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren. Cacao wordt gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, euforische toestanden worden ontgrendeld, negatieve emoties worden vrijgegeven en we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam.

Wat voor effect heeft cacao op het lichaam en de ziel?

Rauwe cacao is in staat uw bloeddruk en cholesterol te doen dalen. Het helpt mensen met een hoge bloeddruk om hun bloeddruk naar beneden te brengen, zelfs al door een kleine hoeveelheid rauwe cacao per dag (bewezen in diverse studies). Daarnaast reduceert cacao de ‘lage-dichtheid-lipoproteïne’ cholesterol (beter gekend als het slechte LDL cholesterol) tot slechts 10% van uw huidig cholesterolniveau.

Het andere voordeel dat rauwe cacao u biedt (buiten het feit dat het uw hart beschermt), is dat het enorm lekker is. Het is in staat om de endorfineproductie van uw lichaam te regelen, hetgeen een aangenaam gevoel geeft, een gevoel van voldoening en bevrediging. Het bevat een substantie genaamd serotonine, een stof die werkt zoals een anti-depressivum. Rauwe cacao bevat ook theobromine en cafeïne – een stof waarvan we allen weten dat ze ons brein en lichaam stimuleert. Er zijn nog talrijke andere stimulatoren aanwezig in chocolade, maar in kleinere mate.

Om verwarring te voorkomen: cacao heeft niet hetzelfde effect als (verslavende) genotsmiddelen die mogelijk schadelijk voor uw lichaam en geest kunnen zijn. Cacao is daarentegen volledig natuurlijk en brengt geen schade aan uw lichaam en geest toe.

Wat gebeurt er tijdens onze cacaoceremonie?

Tijdens onze cacaoceremonies proberen wij een veilige en open sfeer te creëren zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en zichzelf kan zijn. Tijdens de cacaoceremonie zullen we samen een compleet rauwe cacaodrank drinken. Door middel van meditatie, gebed, zang, muziek en dans, komen we dichter tot onszelf en verbinden we ons met de anderen in de groep.

De ceremonie zal in de avond plaatsvinden en zal ongeveer 2.5 uur duren. Na de ceremonie is er ruimte om wat te eten en drinken. Het is raadzaam om 3 uur voor de ceremonie geen voedsel meer tot je te nemen. Daarnaast raden wij het dragen van comfortabele kleding aan.

Wat je kunt ervaren tijdens een cacaoceremonie:

  • Een sprituele reis van eenheid, liefde en extase
  • Geestelijke blokkades opheffen, je hart volgen
  • Een verbinding vinden met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid
  • Een ruimte om in meditatie te gaan – de geest tot zwijgen te brengen, verbinding te maken met de wijsheid en geest in jou.
  • Een balans van mannelijke en vrouwelijke energieën in het lichaam
  • Verbeterde creativiteit
  • Contacten opdoen die gelijkgezind zijn

“Toen ik las over de cacaoceremonie werd mijn interesse gewekt. Chocolade heb ik van kleins af aan altijd al lekker gevonden. Rauwe cacao smaakt wel heel anders dan chocolade maar het geeft me wel een veel energieker gevoel. Het drinken van de cacaodrank en het samenzijn met lotgenoten gaf me een fijn gevoel.”

– Kim
over de cacaoceremonie

“Ik wist niet wat me te wachten stond, maar ik ben erg blij dat ik de ceremonie heb meegemaakt. Het was een erg bijzondere ervaring. Ik voelde me verbonden met mezelf en de mensen om mij heen. Ik zou zeker nog een keer deel willen nemen.”

– Hans
over de cacaoceremonie

“Wat is het leuk om met anderen te dansen, zingen en mediteren op deze bijzondere bijeenkomst!”

– Inge
over de cacaoceremonie

Reserveren cacaoceremonie 21 maart Tilburg

Vul het onderstaande inschrijfformulier in om je deelname aan de cacaoceremonie op 21 maart 2020 in Tilburg vast te leggen.

*Het Spirituele Wonder is onderdeel van Veriza Vastgoed. De betaling verloopt dus ook in samenwerking met Veriza Vastgoed. Naar deze naam wordt dan ook verwezen op de doorklik pagina nadat je op ‘bevestigen’ drukt.